wereld parkinson dag
Wendy
04/11/2024
3 min
0

11 april - Wereld Parkinson Dag

04/11/2024
3 min
0

11 april 2024, Wereld Parkinson Dag

Nog maar een paar maandjes 2024 en al zoveel gebeurd bij Wendy’s Parkinson Journey. Aan het begin van 2024 zei ik het al. Dit wordt mijn jaar. Ik voel het. En het is ook een bijzonder jaar, want ik word 55. Dan mag het ook een speciaal jaar worden.

Het begon allemaal al met het maken van het artwork voor het boek van Nikolas Koukolakis, zijn fotoboek. Een hele eer dat ik hiervoor een opzet mocht maken en kijk uit naar het echte boek in mijn handen te hebben. Als het even mee zit, dan kan ik het op het Vrouw en Parkinson Event van dit jaar tonen.

En natuurlijk hard aan het werk geweest voor mijn magazine, wat weer een fraai tijdschrift is geworden. Met mooie interviews en weer een mooi iemand met parkinson leren kennen, Paul van Wijnen, een gemotiveerd, positief persoon met alle zin in het leven en veel passie voor zijn bedrijf Bureau Plaats Delict. En het verhaal van UwVerzuimregisseur, die Theo van Neerven ooit heeft opgericht en nu succesvol wordt doorgezet door Reinout Slee. Zij vieren dit jaar hun 5-jarig jubileum. Vorig jaar heb ik meegedaan aan de poezie en parkinson wedstrijd van Stichting ParkinsonFonds. Leuk stuk hierover met ook aandacht voor de georganiseerde avond waar de prijzen werden uitgereikt. Waar ik ook weer mooie nieuwe mensen heb ontmoet. En nog vele mooie artikelen. Lees zelf maar. Hier kun je het online magazine bestellen. Online kun je het magazine al lezen voor een 10tje per jaar. Dat is wel echt een koopje. En het magazine is ook in het Engels verkrijgbaar.

George van Togetherforsharon heeft mij vorig jaar al gevraagd om een podcast met hem samen te doen en in maart was het dan zover. Zo’n super mooie podcast over de dingen die ik doe en hoe ik in het leven sta. George begon al met te zeggen dat het voelt of we al jaren familie zijn. Mooi mensen, George, wat hij allemaal doet. Petje af. Zijn boek is inmiddels ook uitgekomen en is nu te verkrijgen via amazon. Volgende magazine zal ik daar ook nog wat extra aandacht aan besteden.

En bekijk ook hier even de podcast van mij en togetherforsharon

Op weg naar Wereld Parkinson Dag kreeg ik wel 2 hele mooie aanbiedingen. Zowel de Telegraaf als de Libelle wilde mij interviewen. Heel gaaf en al verschillende mooie reacties terug ontvangen. Ik sta in het 90 jaar jubileum nummer van de Libelle. Wat een eer om in dit magazine te mogen staan en dan ook nog te mogen vertellen dat ik zelf een magazine ben begonnen. Dank je wel, Libelle! En gefeliciteerd met het 90 jarig jubileum. En nog vele mooie jubilea erbij!

Een hele pagina in de telegraaf. Ja dat is ook echt wel heel gaaf. Ook hierin weer mijn verhaal goed mogen vertellen. De journaliste ging weg en zei tegen mij ik vind jouw verhaal wel heel erg inspirerend. Mooi om dit van een journalist van een grote krant te mogen horen. Om gewoon in 2 dagen in een krant en een magazine te staan en die dan ook nog qua bereik op een mooie 2e en 3e plek staan, ik kan wel zeggen ik ben zeer vereerd.

En dan hebben we het nog niet over het vrouw en parkinson event gehad. Het begon allemaal doordat Guy van Liemt mij aanbod om iets voor mij te doen. Als ik iets organiseer, dan wil hij komen spreken. Zo gezegd, zo gedaan. Zo fantastisch dat Guy komt praten over geluk. Een mooi onderwerp waar ik helemaal achter sta en waarop mijn platform ook is gericht. Positiviteit met elkaar delen en elkaar inspireren. Daar hoort geluk natuurlijk ook bij. Je goed voelen daar gaat het om. En Annelien Duits zei ook gelijk ja, op het moment dat ik haar vroeg. Daarbij is ook nog Theo van Neerven van de partij, die het er over gaat hebben wat werkwaarde specifiek voor vrouwen betekent. Dat gaat hij niet alleen doen. Maar uiteraard met een vrouw met parkinson. Wie dit is, dat hou ik nog even geheim.

Heel mooi is het ook dat ik dit jaar geholpen wordt door 7 vrouwen die allemaal de ziekte van Parkinson hebben. Een groep vrouwen met parkinson die een mooie dag organiseren voor hun mede-lotgenoten. Dat is toch prachtig. Dank je wel, dames, samen met jullie wordt een geweldige dag.

Er is al veel geregeld en we gaan nu nog even de puntjes op de i zetten. Dan wordt dit weer een geweldig feest. En we zoeken sponsors voor volgend jaar om het feest nog grootser te maken. We worden overspoeld met mooie reacties en aanmeldingen. En zo is dit Vrouw & Parkinson Event ontstaan. Een mooi initiatief dat uitgroeit tot iets heel moois.

In de volgende blog weer meer nieuws over wat er met Wendy van Wendy’s Parkinson Journey in 2024 allemaal gebeurt. En oh ja klik hier ook even naar mijn mooie website:. Hier vind je ook informatie terug over mijn vrouw en parkinson event en mijn magazines natuurlijk. Maar ook kun je filmpjes etc. bekijken.

Reacties