poezie voor parkinson
Wendy
12/11/2023
2 min
0

Poezie voor Parkinson

12/11/2023
2 min
0

Elkaar positief inspireren en leren van elkaar


Daarom doe ik mee met een gedicht aan de poezie voor Parkinson van ParkinsonFonds. Door een gedicht te maken en gelijk aandacht te geven aan het fundamenteel onderzoek wat ParkinsonFonds mogelijk maakt. 

Het fundamenteel onderzoek is zo belangrijk om er achter te komen wat kunnen we doen om parkinson te voorkomen, maar ook om er achter te komen of er gelijktijdig iets te vinden is voor de mensen die de ziekte al hebben.

Je kunt nog tot 12 december doneren, dus ga gelijk even kijken!

 

Wie ben ik? Ik heb een platform gecreëerd om er voor elkaar te zijn. Om meer positiviteit te brengen voor de mensen die met deze ziekte van de 1 op de andere dag mee moeten omgaan. Vaak lees je in de ervaringsverhalen hoe slecht het met ons gaat. Als je elke keer zegt dat het slecht gaat, dan ga je jezelf ook zo voelen. Ben je positiever ingericht en geniet je elke dag en zeg je tegen jezelf "dat heb je maar weer mooi gedaan" of "daar mag je trots op zijn" en nog leuker is het als mensen tegen jou zeggen "zo mooi wat je doet, zo inspirerend". Dan voel je je gelijk een stuk beter. Je kunt de dag weer aan!

Ik ben zelf verschillende keren geïnterviewd door magazines en op radio en tv geweest. Als ik dan weer een belletje kreeg, zou je hieraan mee willen werken. Dan werd ik spontaan blij en huppelde door de kamer. Ik werd gelijk helemaal hyper en kon de hele wereld weer aan. Dat gevoel moet je proberen om regelmatig te kunnen ervaren. Dit kan door tegen jezelf te zeggen, "oh wat ben ik trots op mijzelf", maar vraag ook mensen om je heen. Laat ze jou complimenteren als je weer iets geweldigs gedaan hebt. Laat ze weten wat dat met jou doet.

Denk aan de positieve kanten van je leven en laat je ziekte en al het negatieve voor wat het is. Dat is gewoon zo. Het hoort bij je, maar het is niet JIJ. Probeer er luchtiger mee om te gaan en je meer te focussen op waar jij blij van wordt. Dat geeft je zoveel.

Voor mij is het helemaal te gek om een eigen magazine te hebben en daardoor ook mensen te leren kennen. De verbindende gesprekken met elkaar door ze te interviewen voor mijn blad geeft vaak een sterkere band. En iets creatiefs maken in de computer heb ik altijd leuk gevonden. Daar kan ik me helemaal in kwijt en vind het leuk om elke keer weer iets anders moois te maken. En het resultaat mag er zijn. Als ik mijn uitgeprinte magazines voor het eerst in handen krijg, dan word ik spontaan blij en trots op mezelf.

En dan alle mooie reacties op mijn magazine, is natuurlijk helemaal gaaf om elke keer weer te mogen ontvangen. Mensen halen uit de ervaringsverhalen moed, herkenbaarheid en vinden het fijn om elkaar te leren kennen. En zijn benieuwd hoe een ander er mee omgaat. En het is gewoon een leuk blad met veel kleur, foto’s en gewoon de verhalen zoals ze zijn. Waar haalt men hun positiviteit uit. Wat geeft hun de dingen die zij doen en zou iemand anders daar ook iets aan hebben? We weten allemaal dat het uiteindelijk slechter gaat, maar dat geeft ons niets om ons daar alleen maar mee bezig te houden. We leven NU. We leven VANDAAG.

Mocht je het nog niet kennen. Kijk even op mijn website www.wendysparkinson.com. Hier staan ook mijn magazines op. Die kun je gelijk gaan bekijken. Veel leesplezier. En als je met mij in iets wilt samenwerken, stuur even een mail naar info@wendysparkinson.com.

Doneren voor mijn bericht kan via Elkaar positief inspireren en van elkaar leren (parkinsonfonds.nl). Bedankt alvast!

Reacties